Sangiovese

Sangiovese

Online Sangiovese wijn kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Sangiovese wijn, zowel per fles als per doos bestellen. Uw Sangiovese wijn wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Sangiovese wijn kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Sangiovese wijnen!

Info over de Sangiovese druif

De Sangiovese druif is in Italië de meest aangeplante druif met een productie rond de 70.000 hectare. Vooral in het midden van Italië komt hij vaak voor. De druif groeit het best in Toscane en Umbrië, Marche en Emilia-Romagna. Verder komt de druif voor in Frankrijk (Corsica), Argentinië, Californië, Zwitserland, Zuid-Afrika en Israël. De druif groeit goed op een ondergrond van leem. Echter is een hoge ligging niet gunstig, omdat de druif dan niet volledig kan rijpen.

Eigenschappen van de Sangiovese druif

De Sangiovese druif is een sterke groeier, maar tegelijkertijd ook erg gevoelig voor schimmels. Dit komt door de dunne schil van de druif. De plant kan goed tegen extreme droogte, omdat de wortels erg diep de grond in gaan en dus voldoende water kunnen opnemen. De druif geeft wijnen met de nodige zuren en tannines. Soms krijgt hij aanvulling van andere rassen. De kleur van Sangiovese wijn heeft vaak een gemiddelde tot diepe kleur, redelijk wat zuren, veel fruit, tinten van kruiden en een wisselend tanninegehalte. Sangiovese wijnen kunnen erg uiteenlopend zijn.

Sangiovese wijn online bestellen

Bestel Sangiovese wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Sangiovese wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 19

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 19

Pagina:
  1. 1
  2. 2