Prosecco

Prosecco
Vraagt u zich af welke wijn het goed doet als aperitief? Of bent u op zoek naar een ideale basis voor uw mixdrankjes? Dan is prosecco het drankje dat u zoekt! Deze pagina laat zien welke prosecco's u bij Abels Wijnen vindt. En goed om te weten: wij staan garant voor een snelle levering. Bij ons prosecco online kopen betekent dus dat u snel kunt genieten van uw favoriete drankje!

Waar komt prosecco vandaan?

Vaak denken mensen dat de naam prosecco verwijst naar een gebied in Italië. Deze veronderstelling is echter niet terecht: de naam duidt op de witte druivensoort waar deze mousserende wijn van wordt gemaakt. Wel komt deze druivensoort oorspronkelijk uit Italië, om precies te zijn uit een streek nabij Venetië, dus in die zin is er zeker een link met Italië. Prosecco bestellen betekent dat u wijn bestelt met een beschermde naam, die gemaakt is in dit gebied.

Wat is prosecco?

Prosecco is zoals gezegd een mousserende wijn, dat wil zeggen een wijn die koolzuurgas bevat. Afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid koolzuur draagt de wijn de benaming 'frizzante' of 'spumante' en is hij meer of minder schuimend. De meest sprankelende variant doet veel mensen begrijpelijkerwijs aan champagne denken, ook vanwege de afsluiting van de fles met de befaamde kroonkurk. Het is zeker ook de link naar champagne die deze 'bubbelwijn' zo geschikt maakt als feestelijk drankje om mee te proosten. Een fles prosecco kunt u het beste rustig openmaken: zo blijven de karakteristieke bubbels behouden.

Waarbij drinkt men prosecco?

Een mousserende wijn die lekker licht wegdrinkt, doet het uitstekend als aperitief. Vanwege zijn sprankelende karakter past deze Italiaanse wijn bovendien goed bij een feestelijke gelegenheid. Tot slot laat prosecco zich ook goed verwerken in een heerlijk mixdrankje. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatie met crème de cassis en een vleugje citroensap? Dit recept levert een roze en smaakvol drankje op, dat helemaal af is met een stijlvolle garnering van wat blauwe bessen of een framboos!

Prosecco online kopen

Prosecco bestellen bij Abels Wijnen heeft veel voordelen. Zo kunt u bij ons per fles maar uiteraard ook per doos bestellen. Bij bestellingen van meer dan vijftig euro wordt de wijn kosteloos bij u aan huis bezorgd. Een snelle levering is wat ons betreft een vanzelfsprekendheid. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om uw bestelling kosteloos te retourneren. Als u vandaag nog uw bestelling plaatst, dan zorgen wij ervoor dat u snel kunt genieten van een goed glas sprankelende prosecco!

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)