Witte wijn

Op zoek naar lekkere witte wijn? Op deze pagina vindt u ons assortiment witte wijnen. Elke witte wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment witte wijnen! Witte wijn

Hoe wordt witte wijn gemaakt?

Veel mensen denken dat witte wijn uitsluitend gemaakt wordt van witte druiven. Dat is echter een groot misverstand. Witte wijn kan gemaakt worden van het sap van zowel rode als witte druiven. Deze sap noemt men most. In de most waar men witte wijn van maakt zitten geen schillen, steeltjes en pitten waardoor deze wijn zijn blanke kleur krijgt. Om van most witte wijn te maken, moet men de most laten vergisten. Bij dit proces worden de suikers uit de druiven omgezet in koolzuurgas en alcohol. Bij het maken van rode wijn laat men de schillen van de druiven meegisten, waardoor de wijn rood van kleur zal worden. Het verschil in kwaliteit en smaak van verschillende witte wijnen is van veel factoren afhankelijk zoals het gebruikte druivenras (of druivenrassen), het klimaat en de productiemethoden.

Soorten witte wijn

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten witte wijn. Het restsuikergehalte zegt veel over het type witte wijn. Witte wijnen met weinig restsuiker worden vaak omschreven als droog. Wijnen met veel restsuikers zullen eerder als zoet omschreven worden. De bekendste en meest voorkomende druivensoorten waar witte wijn van gemaakt wordt zijn Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc en Sémillon. Deze "grote vier" zijn over de hele wereld te vinden. Uiteraard zijn er ook andere druivensoorten waar men heerlijke witte wijn van kan maken. Ook worden er vaak verschillende druivensoorten gecombineerd met een heerlijke witte wijn als resultaat.

Witte wijn en spijs

Welke witte wijn men het beste bij een bepaald gerecht kan schenken hangt af van de wijze waarop het gerecht gemaakt is en welke ingrediënten de kok gebruikt heeft. Wij van Abels Wijnen geven u het volgende advies: wees niet bang, experimenteer!! Gewoon uitproberen is de beste manier om de, voor u, perfecte combinatie tussen witte wijn en spijs te vinden.Bent u op zoek naar lekkere recepten die heerlijk te combineren zijn met witte wijn? Kijk dan eens op ons blog. Wilt u meer informatie over witte wijn en spijs? Kijk dan op onze wijn en spijs pagina.

Online witte wijn kopen

Wilt u lekkere witte wijn online kopen? Bekijk dan snel ons assortiment op deze pagina. Wij verkopen alleen kwaliteitswijnen, want witte wijn moet gewoon lekker zijn. En kwaliteit hoeft niet per definitie duur te zijn. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-! Naast witte wijn kunt u bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, rosé wijn, dessertwijn, prosecco, champagne, port, proefpakketten, relatiegeschenken, cadeaus en wijncursus online. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 140

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 140

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5