Wijnstreek Provence

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Provence? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Provence. Elke wijn uit Provence uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Provence! Wijnstreek Provence

Algemene informatie over wijnen uit Provence

Aan de Middellandse Zee, in het zuidoosten van Frankrijk, ligt de Provence. Deze streek produceert de meeste rosé wijnen in heel Frankrijk. Naast rosé wijnen komen hier ook aromatische rode wijnen en fruitige witte wijnen vandaan.

Gebied

Cotes de Provence is ongeveer 20.000 hectare groot. De wijngaarden liggen verspreid over de regio. Het overgrote deel van de wijnproductie bestaat uit rosé wijnen (droog). Tegenwoordig is men er ook bezig met rosé wijnen die rijpen op hout. Ook is er meer aandacht voor productie van rode wijnen van hoge kwaliteit.

Klimaat

De Provence kent milde winters en warme en droge zomers. Er heest een mediterraan klimaat met veel invloeden van de zee. De Provence is één van de zonnigste regio’s van heel Frankrijk. De mistralwind die uit het noorden aangevlogen komt, zorgt voor afkoeling en droogt de druiven na een grote regenbui.

Wijnen en druiven

In de Provence groeit een groot aantal verschillende soorten druiven. Echter, de Mourvèdre komt hier het meest voor en wordt gezien als de belangrijkste factor van rosé en rode wijnen. Deze druif wordt vaak gemixt met Cinsault en Grenache. Rosé wijnen uit de Provence zijn negen van de tien keer droog van smaak. Ze moeten minstens 20% uit Saignée wijn bestaan. Dit wordt gemaakt van versgeperste blauwe druiven die kort hebben gegist. De druivenschillen geven de roze kleur aan de wijn. De fruitige witte wijnen worden gemaakt van de Bourboulenc, Viognier, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Veel wijnen uit de Provence bevatten typische aroma’s. Denk aan rozemarijn en lavendel. Deze kruiden groeien veel in de Provence.

Online wijn uit Provence kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Provence is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Provence bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Provence kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)