Luigi Bosca

Luigi Bosca was het eerste wijnhuis dat werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Bekijk hieronder ons assortiment wijnen van Luigi Bosca. Uw bestelling wordt thuisbezorgd binnen 3 werkdagen en al vanaf €50,- betaalt u geen bezorgkosten! Wijnhuis Luigi Bosca

Meer over het wijnhuis Luigi Bosca

De geschiedenis van het wijnhuis Luigi Bosca gaat terug tot 1890 wanneer de dan zevenjarige Leoncio Arizu van Spanje naar Argentinië immigreert. Hier in Argentinië gaat Leoncio Arizu in 1901 werken voor het wijnbedrijf van zijn oom Balbino in de provincie Mendoza. Al snel gaat hij samenwerken met de familie Bosca, een andere welvarende familie die vanuit de Piëmonte in Italië naar Argentinië waren geëmigreerd. Deze samenwerking betekent de start van het wijnhuis Bodega Luigi Bosca - Familia Arizu.

Na 114 jaar is het nalatenschap van Leoncio Arizu nog steeds in handen van zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen die de traditie van het produceren van geweldige wijnen in ere houden. De familie bezit 618 hectare wijngaarden in Lujan de Cuyo en omstreken. Luyan de Cuyo is een streek met een ideaal klimaat. Het heeft een hoge ligging met overdag veel zon en de nachten zijn relatief koel. Het is dan ook niet voor niets dat hier de beste wijnen van Argentinië vandaan komen.

Vandaag de dag is het wijnhuis Luigi Bosca niet alleen een toonaangevende speler in de Argentijnse wijnmarkt, maar heeft het ook wereldwijd een sterke en gewaardeerde positie weten te behalen.

Luigi Bosca brengt drie series wijnen op de markt:
  • - Finca La Linda
  • - Luigi Bosca Reserva
  • - Selection de Familia Arizu

De wijnen van Luigi Bosca worden gekenmerkt door intensiteit, fruit en diepgang.

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)