Vermentino

Vermentino

Online Vermentino kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Vermentino, zowel per fles als per doos bestellen. Uw Vermentino wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Vermentino kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Vermentino wijnen!

Info over de Vermentino

Vermentino is een witte Italiaanse druivensoort. Hij is voornamelijk in grote hoeveelheden in Sardinië aangeplant. Daar staat hij bekend onder de naam Pigato. Ook in Corsica en in de provincie Piëmont, onder de naam Favorita, is hij populair. Ook neemt hij toe in Languedoc-Rousillon in Frankrijk. Uit de provincie Olbia-Tempio in Sardinië komt de DOCG Vermentino di Gallura, de beroemdste wijn van deze druif. In overige plekken in Sardinië wordt de Vermentino gebruikt om zoete en mousserende wijnen te maken.

Eigenschappen van de Vermentino

De bladeren van de plant van de Vermentino zijn donkergroen en hebben een vijfhoekige vorm. Hoe rijper de druif wordt, hoe oranje/geliger hij wordt. De druiven worden vaak aangeplant op hellingen, gericht naar de zee, zodat ze reflecties van het licht op het water meekrijgen. De aroma’s van de Vermentino zijn een mix van florale ronen, zoals meidoorn en lindebloesem. Ook bevat hij fruitige geuren van peer met tinten van citroen of meloen.

Vermentino wijn online bestellen

Bestel Vermentino wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Vermentino wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)