Spätburgunder

Spätburgunder

Online Spätburgunder kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Spätburgunder, zowel per fles als per doos bestellen. Uw Spätburgunder wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Spätburgunder kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Spätburgunder wijnen!

Info over de Spätburgunder

De Spätburgunder (Duitsland), ook wel Pinot Noir (Frankrijk) wordt het meest in Frankrijk aangeplant. Hier komt hij voor in de Bourgogne en het Champagne gebied. Ook komt de Spätburgunder voor in de Elzas, Zwitserland en Noord-Italië. In Duitsland bestaat 11% van de aanplant uit de Spätburgunder. Dit is 14% van de wereldwijde aanplant. Vooral in warme klimaten rijpt de druif tamelijk vroeg. De druif doet het daarom goed in gebieden met een zacht klimaat waar het groeiseizoen langer is. Zo wordt aromavorming in de vrucht bevorderd. Spätburgunder verkiest een kalksteenboden, al dan niet vermengd met ijzerhoudende klei. Ook doet ze het goed op een leisteenbodem.

De Spätburgunder in Duitsland

De meeste stokken, bijna 5900 hectare, komen voor in Baden. De Kaiserstuhl en de Pfalz zijn één van de belangrijkste plekken. Zo ook Rheinhessen, Württemberg, de Rheingau en Ahr. In tien gebieden staat de Spätburgunder op de lijst van classicdruiven. Classic staat voor kwaliteitswijnen.

Eigenschappen van de Spätburgunder

Van de Spätburgunder wordt voornamelijk droge rode wijn gemaakt, soms ook met een restzoet. Ook vind je af en toe een Rosé en Sekt. Worden de druiven direct na de pluk geperst, ontstaat er een kleurloze sap, waarvan Blanc de Noir wordt gemaakt. Dit is een witte wijn uit blauwe druiven. Zijn de druiven van hoge kwaliteit, worden ze gerijpt op barriques. Dit zijn eikenhouten vaten.

Spätburgunder wijn online bestellen

Bestel Spätburgunder wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Spätburgunder wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Er komen geen producten overeen met de selectie.