Nieuw-Zeelandse wijn

Online Nieuw-Zeelandse wijn kopen? Wij hebben de heerlijkste Nieuw-Zeelandse wijnen in ons assortiment. Elke wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment Nieuw-Zeelandse wijnen! Nieuw-Zeelandse wijn

Info over het wijnland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn fantastische onbedorven landschappen. De eerste Nieuw-Zeelandse wijnen werden al in 1819 gemaakt, maar de huidige wijnindustrie van Nieuw Zeeland ontwikkelde zich eind jaren zestig. De meeste wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn wit, maar er worden ook rode Nieuw-Zeelandse wijnen gemaakt. Sinds de jaren tachtig planten de wijnboeren veel Sauvignon Blanc aan. De Nieuw-Zeelandse wijnen gemaakt van de Sauvignon Blanc kunnen zich nu gerust meten met de beste Sauvignons ter wereld. Naast de Sauvignon Blanc wordt er ook zeer goede Nieuw-Zeelandse wijn gemaakt van de druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir, Riesling en Cabernet Sauvignon.

Nieuw-Zeelandse wijnregio's

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden. Het Noordereiland en het Zuidereiland. Nieuw-Zeeland heeft negen belangrijke wijngebieden die in klimaat en terroir behoorlijk verschillen van elkaar.

Het Noordereiland kent de volgende wijngebieden:
  • - Auckland, populaire druivenrassen hier zijn Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay.
  • - Waikato en Bay of Plenty, dit gebied ligt ten zuiden van Auckland. De Nieuw-Zeelandse wijnen die hier vandaan komen bestaan met namen uit Chardonnay gevolgd door Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc.
  • - Gisborne, ligt op het meest oostelijke punt van Nieuw-Zeeland. De druiven hier zien elke dag als eerste de zon. Vooral Chardonnay wordt hier aangeplant. Gisborne wordt ook wel de "Chardonnay hoofdstad" van Nieuw-Zeeland genoemd.
  • - Hawke’s Bay, is het op een na grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland. Het gebied heeft een gevarieerd landschap met veel bodemsoorten. Er worden hierdoor ook veel verschillende typen Nieuw-Zeelandse wijn gemaakt.
  • - Wellington, is onder andere de hoofdstad van Nieuw-Zeeland maar ook de officiële naam voor het grote zuidelijke deel van het Noordereiland. Pinot Noir is hier het meest aangeplante druivenras.

Op het Zuidereiland wordt vrijwel alleen in het gebied Auckland Nieuw-Zeelandse wijn geproduceerd. Auckland is verreweg het belangrijkste en bekendste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland. De Sauvignon Blanc is de meest aangeplante druif hier gevolgd door Chardonnay, Pinot Noir en Riesling. De Sauvignon Blanc uit deze streek is in de internationale wijnwereld zeer geliefd.

Online Nieuw-Zeelandse wijn kopen

Bestel uw Nieuw-Zeelandse wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Nieuw-Zeelandse wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)