Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny in giftbox met glas

€ 19,95

Availability: Niet in voorraad

€ 19,95
  Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny in giftbox met glas
  Deze Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny in giftbox met glas is het perfecte cadeau voor de portliefhebber! Deze luxe en prachtig ontworpen Limited Edition Ferreira geschenkdoos bestaat uit een fles Ferreira Dona Antonia Reserve Branco met daarbij een origineel Ferreira portglas.

  Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny is bekroond met 92 punten in "The Wine Spectator". Hij heeft een uitgesproken kruidig smaakpalet, een mistig pepertje met een forse dosis cassis, kersen en een mondvullende warme finish. Met een gemiddelde leeftijd van 6 jaar en een elegante opvoeding op eiken heeft Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny de combinatie van het intense fruit van een Vintage met de zachte rijpheid van een houtgelagerde Tawny. 

  Deze Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny in giftbox met glas is afkomstig van een fantastisch porthuis met een geschiedenis van meer dan 250 jaar! Ferreira behoort tot de top van de Portugese Porthuizen en staat niet voor niets al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie want Ferreira is een van de oudste porthuizen in Portugal.

  José Ferreira was een van de pioniers in de Douro Vallei die in 1751 op kleine schaal met de productie van port is begonnen. Het was echter een vrouw die Ferreira succesvol heeft gemaakt: Dona Antonia Adelaide Ferreira, een legendarische en markante zakenvrouw pur sang. Zij leefde van 1811 tot 1896 en behoorde tot de vierde generatie van de familie. Dona Antonia werd al op haar 33ste weduwe, een tragisch lot waar zij de kracht uit putte om met een enorme energie en flair haar Porthuis verder op te bouwen. Zij was zeer geliefd bij het volk en kreeg in de volksmond al snel de troetelnaam “Ferreirinha”, “het goede vrouwtje van Ferreira”.

  Om haar blijvend in gedachte te houden brengt Ferreira nog steeds haar “Personal Reserve” de “Dona Antonia” serie op de markt. Dit is een meesterlijke selectie van portwijnen en deze ports zijn dan ook de paradepaardjes van Ferreira.

  Kleur en type Port
  Land Portugal
  Streek Douro
  Serveertip Ferreira Dona Antonia Reserva Tawny is heerlijk bij desserts, kazen, noten maar ook als aperitief. Een bijzondere port.
  wijnhuis Ferreira
  Onderscheidingen 92 punten in The Wine Spectator
  Afsluiting Kurk
  Bewaaradvies Nu op dronk, kan gerust nog enkele jaren weggelegd worden.
  Alcoholpercentage 20%
  Inhoud fles 0,75l

  Hoe waardeert u dit product? *

   
  1
  2
  3
  4
  5
  Waardering

  U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: