Cava

Cava

Online Cava kopen bij Abels Wijnen. U kunt Cava zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Cava!

Info over Cava

Cava is één van de populairste mousserende wijnen ter wereld en komt uit de Spaanse streek Penedès. De wijn wordt op dezelfde manier gemaakt als Champagne. Cava staat op de ranglijst van verkopen van mousserende wijn op de tweede plaats, na Champagne. Cava wordt van prachtige Spaanse druivenrassen gemaakt. De bubbel bevat een heerlijke frisse smaak, geschikt voor elke gelegenheid!

Druiven en smaak van Cava

Cava wordt van prachtige Spaanse druivenrassen gemaakt: Macabeo, Parellada en Xarel-lo gemaakt. Hierdoor is de bubbel subtiel van smaak, weinig complex en opvallend bitter.

Bereidingsmethode Cava

De methode waarop Cava wordt gemaakt is ‘Method traditionelle’, dezelfde methode als Champagne. De bubbel rijpt echter iets korter op de fles, namelijk negen maanden. Door het verschil in klimaat in Frankrijk en Spanje zijn Cava’s wat zoeter dan Champagne. Voor Cava geldt dat de fles even lang bewaard kan worden als dat de fles gerijpt heeft. Aangezien de Cava maximaal negen maanden rijpt, is hij het lekkerst voor deze tijd op te drinken.

Cava gebied

Het Cava gebied ligt rond Sant Sadurní d'Anoia, in het zuiden van het district Barcelona. Hier wordt ongeveer 85% van alle Cava gemaakt. Het mitja-Penedès, één van de wijndistricten, heeft een diepe kleiachtige kalkbodem die het water goed vasthoudt. De wijngaarden liggen op 200 tot 500 meter hoogte. Zo krijgen de druiven voldoende zonlicht om goed te kunnen rijpen.

Online Cava kopen

Koop Cava voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw Cava bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!
 
 
 
 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)