Cape Dream Sauvignon Blanc

Cape Dream Sauvignon Blanc

Cape Dream Sauvignon Blanc is een Zuid-Afrikaanse witte wijn met een mooie strogele kleur. De geur van vers gemaaid gras komt direct naar voren als de schroefdop van de fles is. Eenmaal een slok genomen, proef je een fruitige en lichte wijn. Groene appels en papaya zijn aroma's waar je als eerst aan zult denken. Een wijn om van te dromen...

Wit: zacht, tropisch en fruitig Wit: zacht, tropisch en fruitig
€ 6,99 € 5,45
Helaas, dit artikel is uitverkocht. Scroll op deze pagina naar beneden voor goede alternatieven!
i
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Zuid-Afrika heeft een rijke wijngeschiedenis. Ook al behoort Zuid-Afrika tot de 'nieuwe wijnwereld', er wordt al sinds 1652 wijn verbouwd. Het waren de Nederlanders die ermee begonnen. ZIj hadden alleen niet zoveel verstand van het verbouwen van wijn. Enkele jaren kwamen de Fransen. Zij hadden hier meer verstand en met hun kennis en verfijnde methoden werd de kwaliteit van de wijn flink verbeterd.

UIteindelijk vond er een boycot ten gevolge van de apartheid plaats. Dit zorgde ervoor dat Zuid-Afrikaanse wijn (bijna) niet verkrijgbaar was in Nederland. Toen Mandela vrijgelaten werd en de apartheid werd afgeschaft, werden deze sancties opgeheven. De Zuid-Afrikaanse wijnhuizen begonnen met een inhaalrace en met succes!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: