Barbera wijn

Online Barbera wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Barbera wijn bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos Barbera wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Barbera wijnen! Barbera

Wijngebieden van de Barbera druif

Barbera is naast Sangiovese de meest aangeplante druif van Italië. Ca. 30.000 hectare wordt hier met dit druivenras beplant. De Barbera komt vooral voor in de Piëmonte, Lombardije en Emilia-Romanga in Noord-Italië. Buiten Italië is de druif te vinden in Californië, Argentinië, Slovenië en Zuid-Afrika.

Kenmerken van Barbera

Barbera is een druivenras dat een warm klimaat nodig heeft en laat rijp is. Barbera groeit uitbundig maar is wel erg gevoelig voor ziektes. In de warmere streken maken zijn goede zuurgraad en hoge alcoholgehalte hem ideaal voor melanges met andere druivenrassen. De bekendste wijnen van de Barbera druif zijn Barbera d’Alba, Barbera d’Asti en Barbera del Monferrato

De smaak van Barbera wijn

Van de Barbera druif wordt rode wijn gemaakt met veel kleur, redelijke tannines, en een behoorlijke zuurgraad. Door het redelijke tanninegehalte is de wijn zacht en soepel en makkelijk drinkbaar. Als het rendement in de wijngaard echter beperkt gehouden wordt, zijn de wijnen krachtiger en, door de lagering op eikenhouten vaten, langer houdbaar.

Barbera wijn online bestellen

Bestel Barbera wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Barbera wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)