Cantine Lenotti

In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het plaatsje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. En dat is te merken want de passie van de wijnmakers van Cantine Lenotti is in elke wijn te proeven. Bekijk hieronder de wijnen van Cantine Lenotti! Cantine Lenotti

Meer over Cantine Lenotti

De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot aan het jaar 1906. In die periode stond het wijnhuis bekend om de productie van Bardolino Classico. In de daarop volgende jaren hield Cantine Lenotti zich met name bezig met de productie van wijnen van lokale druivensoorten en bevoorraden zij de talrijke bottelaars uit de regio. Hierdoor steeg de productie van hoogwaardige wijnen voortdurend. Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument.

Op dit moment wordt het wijnhuis nog altijd gerund door de familie Lenotti. Alle familieleden zijn betrokken bij het bedrijf: Vader Giancarlo (oenoloog, productieleider en facilitair supervisor), moeder Marina (sales manager voor de binnenlandse markt), en hun zoon Claudio (export manager). De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's: 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)