Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore is een Italiaanse rode wijn van hoog niveau. Het is een intense wijn die perfect uitgebalanceerd is. De geur is rijkelijk en intens. Je ruikt zwarte peper en iets van rozijnen en pruimen, maar ook iets van kruiden. Deze aroma's zullen ook terugkomen in de smaak, aangevuld door iets van kersen en een lichte kruidigheid. Tommasi Ripasso Valpolicella is een wijn die je al bij de eerste slok zal betoveren!
Tommasi Ripasso Valpolicella wordt overigens niet altijd gemaakt. Alleen tijdens exceptioneel goede jaren, ondergaat de Valpolicella Classico Superiore haar tweede gisting op de droesem van de Amarone. Alleen op deze manier kan Tommasi de kwaliteit waarborgen waar dit wijnhuis bekend om is geworden.
Rood: volrond en sappig
€ 21,95€ 16,75
Dit artikel is niet op voorraad (levertijd: 2-3 weken)
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore is heerlijk bij geroosterd rood vlees en kruidige kazen.
Afsluiting fles
Kurk
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan na oogst nog vijf tot zeven jaar gedronken worden.
Inhoud fles
0,75l
Alcoholpercentage
13,%
Meer informatie
Het wijnhuis Tommasi heeft al een jarenlange goede reputatie als het om wijn maken gaat. Tommasi werd namelijk al in 1902 opgericht. De wijnvelden liggen in Veneto, iets ten westen van het Verona. De druiven die gebruikt worden voor Tommasi Ripasso Valpolicella, groeien op wijngaarden die op de beste plekken liggen in Veneto. De wijngaarden hebben een ideale ligging op de hellingen ten opzichte van de zon.
Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore wordt alleen gemaakt in de jaren dat er een druivenoogst wordt binnengehaald van superieure kwaliteit. De wijngaarden zijn tegen de heuvels van de Valpolicella Vallei op terrassen aangeplant met een rotsachtige ondergrond.
Een prachtige rode wijn die aan al je verwachtingen voldoet.
Maarten - Onze wijnexpert -
Wist je dat Ripasso ook wel "baby Amarone" genoemd wordt? Amarone is de beste wijn uit het Valpolicella gebied. Bij het maken van Amarone krijgen de druiven een 5-sterren behandeling. Ze worden na de oogst namelijk eerst op bedjes gelegd waar ze rustig kunnen indrogen. Hierdoor ontstaan er rijpe en zeer volle geuren en smaken. Wanneer de Amarone wordt geperst blijft er een droesem achter. Om Ripasso te maken vindt er een tweede gisting plaats op de droesem van de Amarone wijnen. Deze rode wijn rijpt vervolgens 24 maanden na gisting op Sloveens eikenhout. Zo komen ook de rijpe en volle geuren en smaken van de Amarone terug in deze Tommasi Ripasso.