Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2018

Italiaanse wijn | Veneto | Corvina Veronese, Rondinella & Molinara | 2018

Tommasi Ripasso Valpolicella Classico Superiore is een Italiaanse rode wijn van hoog niveau. Het is een intense wijn die perfect uitgebalanceerd is. De geur is rijkelijk en intens. Je ruikt zwarte peper en iets van rozijnen en pruimen, maar ook iets van kruiden. Deze aroma's zullen ook terugkomen in de smaak, aangevuld door iets van kersen en een lichte kruidigheid. Tommasi Ripasso Valpolicella is een wijn die je al bij de eerste slok zal betoveren!

Tommasi Ripasso Valpolicella wordt overigens niet altijd gemaakt. Alleen tijdens exceptioneel goede jaren, ondergaat de Valpolicella Classico Superiore haar tweede gisting op de droesem van de Amarone. Alleen op deze manier kan Tommasi de kwaliteit waarborgen waar dit wijnhuis bekend om is geworden.

Rood: volrond en sappig Rood: volrond en sappig
Vanaf € 19,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 21,95
6 flessen € 19,95
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Wist je dat Ripasso ook wel "baby Amarone" genoemd wordt? Amarone is de beste wijn uit het Valpolicella gebied. Bij het maken van Amarone krijgen de druiven een 5-sterren behandeling. Ze worden na de oogst namelijk eerst op bedjes gelegd waar ze rustig kunnen indrogen. Hierdoor ontstaan er rijpe en zeer volle geuren en smaken. Wanneer de Amarone wordt geperst blijft er een droesem achter. Om Ripasso te maken vindt er een tweede gisting plaats op de droesem van de Amarone wijnen. Deze rode wijn rijpt vervolgens 24 maanden na gisting op Sloveens eikenhout. Zo komen ook de rijpe en volle geuren en smaken van de Amarone terug in deze Tommasi Ripasso.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: