Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles

Vanaf € 12,95

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 13,95
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 13,95
  • 6 flessen€ 13,45
  • 18 flessen€ 12,95
Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles

Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles is een verrassende dessertwijn van de druivensoort Gewürztraminer. Voor het maken van deze wijn werden alleen de allerbeste druiven geselecteerd. Deze dessertwijn is afkomstig van het uitstekende huis Luigi Bosca in Argentinië. De kleur van Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles is rijk, goudgeel. In de geur komen tropisch fruit en bloemen naar voren. De smaak van deze wijn is zijdezacht, elegant zoet, vol en rijp.

Sinds 1901 bestaat het wijnhuis Luigi Bosca van de Familie Arizu. Het is daarmee één van de weinige wijnbedrijven in Argentinië dat over meer dan 110 jaar in eigendom is gebleven van de oprichters. Luigi Bosca is een topreferentie voor kwaliteitswijnen uit Argentinië. Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd, slechts 6 à 7 duizend halve flesjes per jaar.
De druiven voor deze bijzondere Luigi Bosca Gewürztraminer worden verbouwd in de Finca El Paraiso in het district Maipú, Mendoza. De leeftijd van de stokken is hoog en ligt rond de 50 jaar. De Gewürztraminer druiven hebben veel concentraat. De wijngaard ligt op een hoogte van 780m boven zeespiegel op de uitlopers van de Andes. Door deze hoogte is er sprake van een speciaal microklimaat. De nachten koelen flink af door de nabijheid van de Andes en de dagtemperaturen reiken tot 36°C. Bij optimale rijpheid wordt er handmatig geoogst. De trossen worden ontsteelt en de beste druiven worden geselecteerd. Na het persen volgt de vinificatie in roestvrijstaal bij 16°C. Na het bereiken van het beoogde alcohol percentage wordt de gisting gestopt door terugkoeling en blijft er een natuurlijk restsuiker achter. Na een periode van 4 maanden lagering op de droesem wordt de wijn gefilterd en gebotteld.
Kleur en type Wit: vol en rijk, Dessertwijn
Land Argentinie
Streek Mendoza
Druivensoort Gewurztraminer
Serveertip Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles is een goede begeleider van desserts met fruit, blauwe kaas.
wijnhuis Luigi Bosca
Afsluiting Kurk
Bewaaradvies Nu op dronk
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 0,5l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: