Duca di Salaparuta Kados Grillo Terre Siciliane IGT heeft een prachtige strogele kleur met lichtgroene tonen. Je avontuur begint al als je aan de wijn ruikt. Hierin kom je intense geuren tegen van bloemen en vanille. Je proeft een volle en zachte wijn met een frisje dat mooi in balans is. Het is een rijke wijn met tonen van wit fruit, specerijen en gedroogde kruiden. Deze witte Italiaanse wijn is een echte allemansvriend!
Wit: vol en rijk
Vanaf€ 17,45
Helaas, dit artikel is uitverkocht. Scroll op deze pagina naar beneden voor goede alternatieven!
i
Als er staat dat een product direct leverbaar is, dan wordt deze binnen drie werkdagen geleverd.
Staat er dat een product niet op voorraad is, dan kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Je krijgt dan een melding als het product weer op voorraad is.
Duca di Salaparuta Kados Grillo Terre Siciliane IGT is heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren en witte vleesgerechten. Ook heerlijk bij bruschetta.
Afsluiting fles
Kurk
Bewaaradvies
Nu op dronk. De wijn kan enkele jaren weggelegd worden.
Inhoud fles
0,75l
Alcoholpercentage
13%
Meer informatie
Duca di Salaparuta Kados Grillo Terre Siciliane IGT is afkomstig van het wijnhuis Duca di Salaparuta. Dit wijnhuis is in 1824 opgericht door de hertog van Salaparuta: Guiseppe Alliata. Zijn doel was om goede wijnen voor zijn gasten te produceren. Hij slaagde hierin en aan het eind van de 19e eeuw is Duca Di Salaparuta uitgegroeid tot de succesvolste wijnexporteur van Italië. De zoon van Guiseppe, Edward, had de leiding over het wijnhuis. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst die echt alleen de nieuwste technologieën gebruikte bij het bereiden van de wijn. Duca di Salaparuta staan voor verleiding en passie van Sicilië. Wat de wijnen uniek maakt, zijn de lokale tradities. De kracht van de ondergrond van de wijnstokken is erg belangrijk. Hier groeien wijnstokken op voor elke wijn apart. Een andere kracht is het combineren van inheemse druivenrassen met 'internationale' druivenrassen. Deze witte wijn is van Grillo druiven. Ze komen uit het westen van Sicilië. De wijngaard ligt 300 meter boven zeeniveau. De ondergrond is kleiachtig met kiezenstenen. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Uiteindelijk rijpt de wijn in kleine nieuwe eikenhouten vaten. Dit duurt ongeveer 40 dagen. Tot slot rijpt de wijn drie maanden in cementvaten op de droesen en vervolgens op fles.
Maarten - Onze wijnexpert -
De Grillo druif is er al even. Rond 1830 werden er namelijk al wijnen gemaakt van deze druif. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de Grillo een kruising is tussen twee Siciliaanse inheemse druiven: de Cataratto en Zibbibo.
Spannende Italiaanse witte wijn, gemaakt met ingedroogde druiven. Dit is zeer uitzonderlijk voor een witte wijn. Bij de eerste slok ben je meteen verkocht! ..Lees meer