Capomastro Lenotti

Italiaanse wijn | Veneto | Corvina Veronese & Rebo
Vanaf € 7,95

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 8,95
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 8,95
  • 6 flessen€ 7,95
Capomastro Lenotti
Italiaanse wijn | Veneto | Corvina Veronese & Rebo

Capomastro Lenotti, is een vriendelijke, goed gestructureerde en geurende rode wijn. Deze rode wijn afkomstig van het wijnhuis cantine Lenotti is goed gestructureerd en pittig, terwijl in de afdronk met name het fruit blijft hangen. Door zijn fraaie zuren komt deze wijn vriendelijk en aangenaam fris over.

Cantine Lenotti is gevestigd in Bardolino aan de Oostelijke oever van het Gardameer. De familie Lenotti startte in 1906 hun wijnbedrijf, aanvankelijk legden zij zich toe op de productie en verkoop van wijn op fust. Later gingen zij over op de productie van kwaliteitswijnen uitsluitend afgevuld in flessen. Lenotti blijft innoveren en in 2005 hebben zij een gehele renovatie en modernisering van het vinificatieproces, de vatenopslag en de bottelinginstallatie uitgevoerd. Giancarlo Lenotti, de pater familias en oenoloog, heeft bij de bottelinstallatie zeer geavanceerde technologie laten toepassen, zodat Lenotti in staat is met een beduidend lagere hoeveelheid sulfiet te werken. Het positieve gevolg is dat de wijnen hun oorspronkelijke en primaire aroma's tot in het glas van de gebruiker weet te bewaren. Neemt u de proef op de som, open een wijn van Lenotti en schenk direct in een glas. U zult merken dat de aroma's u verrassen. Zuiver en puur. In Lenotti's wijnen zitten tegenwoordig slechts40-60mg sulfiet per liter. Dit is mogelijk omdat ook het zuurstof in een fles is teruggebracht. De naam Capomastro is de koosnaam voor Giancarlo Lenotti. De Corvina en Rebo druiven voor deze rode wijn groeien op de kleihoudende morene heuvels aan de Oostzijde van het Gardameer. De druiven worden 2-3 weken later geoogst dan normaal zodat perfecte rijpheid wordt bereikt.

Kleur en type Rood: volrond en sappig
Land Italië
Streek Veneto
Jaargang 2017
Druivensoort Corvina Veronese, Rebo
Serveertip Heerlijk bij antipasti, vlees en kaas. De beste serveertemperatuur voor Capomastro Lenotti is 16-18 graden.
wijnhuis Cantine Lenotti
Afsluiting Kurk
Bewaaradvies Nu op dronk, kan nog tot 3 a 4 jaar na oogst gedronken worden
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 0,75l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering
  1. Houdbaarheid datum is langer dan bij jullie bekend is.

    Review door Sandra van Haaf

    Heb fles van 2009 gedronken en is heerlijk, beetje naar de port smaak. Dus langer houdbaar dan dat jullie beweren. 9 jaar dus. Tip: niet weggooien dus

    (Geplaatst op 18-09-18)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: