Australische wijn

Australische wijn wijn

Online Australische wijn kopen? Wij hebben de heerlijkste Australische wijnen in ons assortiment. Elke wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment Zuid- Australische wijnen!

Info over wijnland Australië

Australië heeft de afgelopen jaren een belangrijke plek veroverd in de internationale wijnwereld. Australië produceert wel 11 miljoen hectoliter per jaar, waarvan 40% zelf in Australië wordt genuttigd. In Australië kom je voornamelijk bekende Europese druivensoorten tegen, met name Franse druivensoorten.

Geschiedenis van wijnland Australië

De eerste druivenstokken in Australië kwamen uit Zuid-Afrika. De eerste gouverneur van Australië, Arthur Philip, nam de druivenstokken in 1788 mee op reis naar Australië. Hier werden de druiven aangeplant in een gebied waar het klimaat vochtig was. De grond was hier daarnaast ook nog eens te rijk. Eindstand: de wijnproductie kwam niet echt van de grond. Toen de druiven in de buurt van Sydney werden aangeplant, ging het beter. In het zuidoosten van Australië bleken de druivenstokken het erg goed te doen.

Wijnstreken in Australië

Omdat het midden van Australië voornamelijk uit woestijn bestaat, vind je de wijnbouw voornamelijk in het warme zuiden van Australië. Hier kom je veel tropische stranden tegen. Om evenwichtige wijnen te produceren, worden vaak druiven uit verschillende wijnstreken gebruikt en geblend. Bekende wijnstreken in Australië zijn Hunter Valley, Barossa Valley, Clare Valley, Tasmania, Eden Valley, Yarra Valley en Swan Valley.

Druivenrassen

Zoals al eerdergenoemd zijn er in Australië veel verschillende soorten druivensoorten aangeplant en dan met name Europese druivensoorten. Eén van de meest voorkomende druivensoorten in Australië is de Shiraz. Deze druif houdt van veel zon en doet het erg goed in een warm en droog klimaat. Wijnen van de Shiraz uit Australië behoren vaak tot de wereldtop. Een andere veelvoorkomende druivensoort is de Cabernet Sauvignon. Deze druif is vrij makkelijk, maar doet het toch erg goed in warmere gebieden. De Cabernet Sauvignon wordt vaak geblend met de Shiraz. Tot slot zie je ook vaak de Chardonnay in Australië. Dit is de populairste witte druif in Australië. De Chardonnay wordt in elke wijnregio in Australië verbouwd, maar de smaak van de wijnen variëren flink: van licht en fris tot vol en complex.

Online Australische wijn bestellen

Bestel uw Australische wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Australische wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)