Amerikaanse wijn

Amerikaanse wijn

Online Amerikaanse wijn kopen? Wij hebben de heerlijkste Amerikaanse wijnen in ons assortiment. En dat lekkere Amerikaanse wijn hoeft niet duur te zijn blijkt wel uit onze scherpe prijzen! Uw bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf €50,-. Online wijn kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Amerikaanse wijnen op deze pagina!

Info over wijnland Amerika

De wijnbouw in de Verenigde Staten vindt plaats van de Oost- tot Westkust. De jaarproductie van Amerika is ongeveer 20 miljoen hectoliter. Hiervan produceert Californië al 90%, wat haar de grootste wijn producerende staat van het land maakt. Amerika is na Italië, Frankrijk en Spanje de grootste wijnproducent. Er zijn meer dan 1600 wijnhuizen actief. De totale oppervlakte van alle wijngaarden is ongeveer 200000 hectare. Hier worden meer dan 60 verschillende druivenrassen verbouwd.

Invloed van klimaat op wijnbouw

Het klimaat in Californië is gelijkmatig, waardoor de wijnen elk jaar van hoog niveau zijn. Overdag is het warm en droog. ’s Nachts is het koel. Het groeiseizoen is lang. Hierdoor rijpen de druiven langzaam, waardoor ze een fruitige smaak ontwikkelen. Binnen de wijngaarden bevinden zich vijf klimaatzones. Hierbinnen zijn nog tientallen microklimaten. Dit is de reden waarom bepaalde druivenrassen het beter doen in het ene dan het andere.

Tannines in Californische wijnen

Californische wijnhuizen zijn geen grote fan van wijnen met veel tannines die lang moeten rijpen, voordat ze gedronken kunnen worden. Hierdoor bevatten rode wijnen vaak zachte en rijpen tannines. Jonge wijnen zijn vaak al rond van smaak.

Californische wijnen versus Bordeaux wijnen

Er zijn enkele wijnen die erg veel op Bordeauxwijnen lijken. Deze bevatten veel hout en tannine. Hierbij gaat het vaak om de Cabernet Sauvignons en Zinfandels. De zinfandel is een typisch Californische blauwe druif. Deze wijnen rijpen soms 10 tot 15 jaar (en soms zelfs langer). De hoge kwaliteit van deze wijnen is te vergelijken met Franse wijnen.

Druivenrassen

In Californië worden erg veel soorten druivenrassen verbouwd. De meeste hebben een Europese komaf. Ongeveer 60% van de wijngaarden bevat blauwe druivenrassen. De overige 40% bestaan uit witte druiven. Voor rode wijn wordt de cabernet sauvignon het meeste gebruikt. Deze hebben vaak een intens bouquet van donker fruit, zoals bessen en bramen. Typerend is dat ze een volle smaak en stevige structuur hebben. Ook de Merlot druif wordt veel gebruikt. Deze zijn wat zachter en ronder. Verder worden de Pinot Noir, Syrah en Barbera steeds populairder. De Zinfandel, een typische Californische druif, is verwant met de Italiaanse Primitivo druif. De Zinfandel is erg veelzijdig. Hier worden niet alleen stevige rode wijnen van gemaakt, maar ook Rosé en zoete witte wijnen. De meest verbouwde druif druif in Californië is de Chardonnay. De meeste zijn houtgerijpt en hebben een rijke fruitige geur en smaak. Denk aan peer, meloen en perzik. De meest aangeplante witte druif in Californië is de chardonnay. Veel Californische Chardonnays zijn houtgerijpt en hebben rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik.

Online Amerikaanse wijn bestellen

Bestel uw Amerikaanse wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Amerikaanse wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)