Toscane

Wijnstreek Toscane

Op zoek naar lekkere wijnen uit wijnstreek Toscane? Op deze pagina vindt u ons assortiment wijnen uit Toscane. Elke wijn uit Toscane uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment van wijnen uit Toscane!

Algemene informatie over Toscane

In centraal Italië, aan de westkust langs de Tyrreense Zee, ligt een adembenemende plek: Toscane. Het gebied kent een rijke geschiedenis. Van grote schrijvers, beeldhouwers en zelfs wijn.

Landschap

Toscane bestaat voor een groot deel uit bergen en heuvels. Hierdoor liggen de wijngaarden erg hoog. De kust en het aangrenzende binnenland bieden vlaktes en lichte heuvels. Ook al kan het erg warm zijn in Toscane, door de lichte heuvels en het klimaat is de mogelijkheid tot wijnbouw perfect. De heuvels in het gebied hebben grote invloed op de kwaliteit van de wijnen. De hogere wijngaarden zijn wat koeler en leveren voornamelijk mooiere wijnen op dan de druiven die in de dalen groeien. Toscaanse wijnen zijn wat betreft kwaliteit toch boven het gemiddelde. Hierom heeft het gebied een grote aantrekkingskracht op investeerders die hier ook een wijngaard willen bezitten.

Klimaat en bodem

In de zomer is het erg heet en droog in de heuvels. In de herfst is het erg onvoorspelbaar. Er is een groot risico op regen tijdens de oogst. Aan de kust in het warm en droog. Dit heeft vaak een positieve invloed op de druivenoogst. De gemiddelde temperatuur is 14,4 graden en het gemiddelde aantal zonuren bedraagt 2488 uur. De bodem van de wijngebieden bestaan voornamelijk uit zanderige en kalkachtige mergel. De mix van klei, stenen en mineralen beïnvloedt de wijnbouw. De ideale bodem bevat galestro, klei en of alberese (een kalkachtige rots). Verder is de bodem rijk aan ijzer, koper, pyriet, mangaan, kwik, calcium en albast.

Druiven, wijn en wijngebieden

De Sangiovese en Canaiolo zijn de belangrijkste wijnen voor rode wijnen. Voor witte wijnen zijn dit de Malvasia, Trebbiano en Vernacia. Verder doet de Cabernet Sauvignon het ook erg goed in de Toscane. Deze druif levert topwijnen! Qua productie zijn de verhoudingen: 30% witte wijn en 70% rode wijn. Toscane is een belangrijk wijngebied. Er is onderscheid gemaakt in twee subgebieden: ‘het oude hart’ en ‘het andere Toscane’. Verder bezit het gebied over 11 DOCG gebieden en ongeveer 39 DOC’s.

Online wijnen uit Toscane kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment van wijnen uit Toscane is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen uit Toscane bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn uit Toscane kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)