Chileense rode wijn

Op zoek naar een lekkere Chileense rode wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Chileense rode wijnen. Elke Chileense rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Chileense rode wijn
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Online Chileense rode wijn kopen bij Abels Wijnen. Je kan Chileense rode wijn zowel per fles als per doos bestellen. Jouw bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-.

Ben je op zoek naar een specifieke Chileense rode wijn, bijvoorbeeld een Chileense rode wijn uit Central Valley? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Chileense rode wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Chileense rode wijn

Chileense rode wijn

Wijnland Chili wordt door veel wijnfanaten gezien als één van de meest ideale wijnlanden uit ‘de nieuwe wereld’. Dit komt onder andere door het perfecte klimaat vol zon en de vruchtbare grond. Deze combinatie zorgt voor de mooiste Chileense rode wijnen.

Druiven Chileense rode wijn

De druif die het meest gebruikt wordt voor rode wijnen uit Chili is de Cabernet Sauvignon. De Chileense Cabernet Sauvignon geeft vaak een elegante smaak. Ook de Merlot en Carmenère worden veel gebruikt voor rode wijnen uit Chili. De Merlot en Carmenère werden een lange tijd voor dezelfde druif aangezien in Chili. In de wijngaarden waren ze vaak naast en door elkaar aangeplant. De wijnboeren dachten dat het ging om twee klonen van de Merlot. Echter bracht een druivendeskundige in 1994 verandering aan deze gedachte. Hij deed onderzoek en concludeerde dat het hier om de Merlot en Carmenère druif ging.

Wijngebieden Chileense rode wijn

De meeste wijngebieden in Chili liggen allemaal rond Santiago. De meeste gebieden hebben het woord ‘Valley’ in hun naam. Dit is een verwijzing naar de belangrijkste rivier die door het gebied loopt. Het grootste wijngebied is Maipo Valley. Het klimaat is hier ideaal en zo ook haar ligging. Het gebied bevat perfecte omstandigheden voor de druiven die er groeien. Chileense rode wijnen uit Maipo Valley zijn vaak klassiek en elegant van smaak.

Online Chileense rode wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment Chileense rode wijn is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijnen netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online Chileense rode wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!