Port

Lekkere port online kopen? Wij hebben heerlijke port in ons assortiment. U kunt bij ons ook Vintage Port of Colheita Port uit een specifiek jaartal online bestellen. Leuk om cadeau te geven op bijvoorbeeld een verjaardag, lustrum of trouwdag. Ervaar het gemak van online port bestellen en bestel uw port vandaag nog voordelig online. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-! Port wijn kopen

Informatie over port

Portis de bekendste wijn van Portugal. Er zijn verschillende soorten port. Zo is er rode en witte port. De rode port is gemaakt van blauwe druiven en de witte port is gemaakt van witte druiven. Tussen rode en witte zijn buiten de kleur ook nog andere verschillen. Zo wordt witte port vaak jong gedronken. Daarnaast is het alcoholpercentage van witte port wat lager. Naast zoete witte port is er ook droge witte port. Bij rode port is de soort en de duur van de rijping erg belangrijk. De belangrijkste porttypen en varianten zijn:
 • - Ruby port: dit is een basisport met een helderrode kleur. Deze port mag uit verschillende jaren komen en uit verschillende druivenrassen bestaan. Deze wijn wordt relatief jong gedronken maar moet minimaal 3 jaar gerijpt hebben.
 • - Tawny port: ook dit is een basisport. Tawny port heeft een wat lichtere kleur en is zachter van smaak dan de ruby port. Dit komt doordat ruby port wat langer op houten vaten heeft gelegen.
 • - Oude tawny: een goede tawny blijft nog veel langer op het vat liggen. Hierdoor verandert de kleur en smaak. De gemiddelde leeftijd van de port staat op het etiket, 10, 20, 30 soms 40 jaar.
 • - Crusted port: dit is port die geassembleerd is uit port van verschillende jaartallen. Deze portsoort komt maar weinig voor.
 • - Vintage port: de wijn voor de Vintage port komt uit een specifiek oogstjaar van de beste wijngaarden. De goede kwaliteit van kleur, geur en karakter moet wel eerst officieel erkend worden.
 • - Late bottled vintage port: soms ontwikkelt een wijn op het vat zich zo uitzonderlijk goed, terwijl zo’n wijn dan niet meer de naam vintage mag dragen. Tot maximaal 6 jaar fustrijping mag hij worden gebotteld en de aanduiding krijgen late botteld vintage.
 • - Colheita port: dit is Portugees voor Vintage. Dit is een portwijn uit 1 jaargang die langer dan 7 jaar gerijpt heeft.
 • - Quinta port: is port dat gemaakt is van druiven van hetzelfde landgoed. Er vind geen blending plaats met wijnen van andere wijngaarden.


Port is heerlijk na het diner bij een kaasplankje maar ook om zo van te genieten in uw stoel. Wilt u lekkere port online kopen? Bekijk dan snel ons assortiment op deze pagina. Wij verkopen alleen kwaliteitsport, want port moet gewoon lekker zijn. Uit onze scherpe prijzen blijkt wel dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Wij bezorgen uw bestelling netjes bij u thuis en al vanaf €50,- betaalt u geen verzendkosten!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 66

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 66

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5