Pinot Gris wijn

Online Pinot Gris wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Pinot Gris wijn bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Pinot Gris wijnen! Pinot Gris

Kenmerken van Pinot Gris

De Pinot Gris is een variant van de Pinot Noir. Omdat de vruchten van deze druif van nature veel suikers en in verhouding weinig zuren bevatten wordt de Pinot Gris voornamelijk in de koelere wijnregio's geteeld. In de warmere regio's geeft de Pinot Gris vaak een alcoholische volle wijn met een klein restzoetje. Rijpe Pinot Gris druiven hebben een lichtrode gloed. De schillen van deze druif bevatten weinig kleurstof waardoor er alleen witte wijn of rosé van gemaakt wordt.

Wijngebieden waar Pinot Gris voorkomt

De Pinot Gris druif vindt haar oorsprong in de Franse Bourgogne. Vanuit hier werd deze druif door kloosterlingen naar andere landen gebracht, waaronder Hongarije. Na de tweede wereldoorlog heeft de Pinot Gris druif haar opmars gemaakt in Italië, waar de druif onder de naam Pinot Grigio, tot op de dag van vandaag zeer populair is geworden. Hier komt de Pinot Grigio voor in de gebieden Friuli, Lombardije en in kleine delen van Emilia Romagna.

In Duitsland, waar de Pinot Gris de naam Ruländer of Grauburgunder draagt, wordt deze druif meer verbouwd dan waar ook ter wereld. Hier komt de Pinot Gris met name in Baden en Pfalz voor. Ook in de nieuwe wereld begint Pinot Gris naam te maken zoals in Nieuw Zeeland en Californië waar de mensen wel eens iets anders willen dan Chardonnay

 

De smaak van Pinot Gris wijn

De kwaliteit en smaak van Pinot Gris wijn is afhankelijk van het land, plaats en de streek waar hij verbouwd wordt. Zo geeft Pinot Gris in de Elzas volle, alcoholische wijnen die vet en olieachtig zal smaken. De Pinot Gris uit Italië is veelal sprankelender, lichter en zuurder van smaak. In Duitsland geeft de druif sappige wijnen met weinig zuren en kruidige aroma’s.

Pinot Gris wijn online bestellen

Bestel Pinot Gris wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 werkdagen wordt uw Pinot Gris wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)