Pinot Blanc

Op zoek naar lekkere Pinot Blanc wijn? Op deze pagina vindt u ons assortiment Pinot Blanc wijnen. Elke Pinot Blanc uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment Pinot Blanc wijnen! Pinot Blanc

Kenmerken van Pinot Blanc

Pinot Blanc is een druivenras waar witte wijn van gemaakt wordt. De druif is verwant aan Pinot Noir en Pinot Gris. In Frankrijk komt Pinot Blanc voornamelijk in de Elzas voor, waar deze druif verantwoordelijk is voor ruim 20% van de aanplant. De hoge zuurgraad van de Pinot Blanc maakt deze druif ideaal voor mousserende wijn. Pinot Blanc vormt dan ook de basis van de Crémant d’Alsace, de mousserende Elzasser wijn. In de Elzas wordt er echter niet uitsluitend mousserende wijn van Pinot Blanc gemaakt. Hier maken ze ook droge witte wijn van deze druif. Ook in Duitsland en Oostenrijk vinden we Pinot Blanc terug, waar ze de naam Weissburgunder draagt. In Duitsland maakt men van deze druif zowel droge als zoete wijn en dan voornamelijk in Pfalz en Baden. Ook in Oostenrijk doet de Pinot Blanc het uitstekend waar men er zelfs d.m.v. edele rotting Trockenbeerenauslese van maakt. In Italië draagt de Pinot Blanc de naam Pinot Bianco. Hier worden er smaakvolle mousserende wijnen van gemaakt en is ze een belangrijk onderdeel van de Soave (een van de bekendste Italiaanse witte wijnen en afkomstig uit een gebied in het oosten van de stad Verona).

De smaak van Pinot Blanc wijn

Grond, klimaat en opbrengst per hectare bepalen wat voor soort Pinot Blanc (of Pinot Bianco of Weissburgunder) ontstaat: een zacht frisse, vriendelijke, niet al te uitgesproken wijn of één met meer klasse en karakter. Ook de manier van wijn-bereiding heeft invloed: in Duitsland ontdekte men bijvoorbeeld dat gisting en rijping op vat tot imponerende resultaten kan leiden. Pinot Blanc is op zijn best fris en levendig, met een aansprekend gist- en appelaroma en een vleugje honing.

Pinot Blanc wijn en spijs

Wij adviseren Pinot Blanc wijn over het algemeen bij vis, gevogelte, wit vlees, eiergerechten, quiche, milde kazen en asperges.

Online Pinot Blanc wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment Pinot Blanc wijnen is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze Pinot Blanc wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen!

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)