De wijnmakers David Tofterup en Daniel Gimenez staan aan de basis van deze bijzondere Spaanse wijn uit Jumilla, de Pasas November Harvest Monastrell. De Monastrell druiven baden hier tot en met november heerlijk in de zon en krijgen hierdoor het uiterlijk van krenten, “pasas”. De Monastrell druiven worden met de hand geplukt, ontsteeld, gekneusd en vergist op RVS op 24-26ºC gedurende 12 tot 15 dagen. 15% van de uiteindelijke rode wijn krijgt een opvoeding gedurende 6 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten.
Kleur en type | Rood: volrond en sappig |
---|---|
Land | Spanje |
Streek | D.O.P. Jumilla |
Jaargang | 2015 |
Druivensoort | Monastrell |
Serveertip | Pasas November Harvest Monastrell is heerlijk bij wild en diverse andere vleesgerechten, een kaasplankje maar ook een heerlijke wijn voor alledag. |
Onderscheidingen | Tempranillo de Oro award op het Temranillos al Mundo wijnconcours |
Afsluiting | Kurk |
Bewaaradvies | Nu op dronk kan na oogst gerust nog 5 tot 8 jaar gedronken worden |
Inhoud fles | 0,75l |
-
Top wijn!
Review door Agnes
Wat een geweldige wijn is dit. Vanavond iets gekoeld gedronken bij een stuk wildzwijnhaas van de bbq. Van de week gezellig bij mijn vriendin aan de bar. Deze wijn is echt heerlijk voor elk moment!
(Geplaatst op 23-01-16)
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
-
-
-
Apanillo Tempranillo - Late Harvest
Spaanse wijn | Vino de la Tierra de Castilla | Tempranillo