Mourvèdre

Mourvèdre

Online Mourvèdre wijn kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Mourvèdre wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw Mourvèdre wijn wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Mourvèdre wijn kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Mourvèdre wijn!

Info over de Mourvèdre druif

De Mourvèdre druif komt oorspronkelijk uit Spanje. Hier staat hij meer bekend onder de naam Monastrell en in Catalonië Mataro. Mourvèdre is de Franse benaming voor de druif. De druif staat in grote getalen aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. Ook is hij te vinden in Australië en Californië. Hier wordt de Mourvèdre vaak Mataro genoemd. De druif doet het erg goed in gebieden waar het in de zomer erg heet is en in de winter koud. De Mourvèdre rijpt laat, waardoor hij het meest geschikt is voor zuidelijke gebieden.

Eigenschappen van de Mourvèdre druif

De Mourvèdre druif geeft rode wijnen met kwalitatief goede tannine en een lange levensduur. De druif heeft een dikke schil, wat de Mourvèdre uiterst geschikt maakt voor het produceren van rode wijnen. Wijnen van de Mourvèdre bevatten vaak veel alcohol en kruiden. Ze smaken vaak naar bramen, bosbessen, frambozen en peper. Ook vind je vaak aardse tonen in de wijn.

Mourvèdre wijn online bestellen

Bestel Mourvèdre wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Mourvèdre wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)