Montepulciano

Montepulciano

Online Montepulciano wijn kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Montepulciano wijn, zowel per fles als per doos bestellen. Uw Montepulciano wijn wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Montepulciano wijn kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Montepulciano wijnen!

Info over de Montepulciano druif

De Montepulciano druif is een Italiaanse blauwe druif. Het is de belangrijkste druif in de Italiaanse wijngebieden Abruzzo en marche. De druif houdt van een warm klimaat en een kalkrijke ondergrond. De druif doet het erg goed in Umbrië, Toscane, Abruzzo en Marche. Buiten Italië komt de druif nauwelijks voor.

Eigenschappen van de Montepulciano druif

De Montepulciano rijpt vaak tot relatief laat in het seizoen. De druif zelf is stevig, donker en vlezig. Hij heeft veel structuur en bevat veel tannine. Toch zijn de wijnen soepel, zacht sappig. Jongere Montepulciano wijnen zijn vaak fruitige wijnen. Riserva’s hebben op hout gerijpt en zijn donker van kleur. Ze zijn pruimachtig, kruidig en bevatten soms tinten van chocolade en vanille.

Montepulciano wijn online bestellen

Bestel Montepulciano wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Montepulciano wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)