Malbec

Online Malbec kopen bij Abels Wijnen. U kunt Malbec bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos Malbec? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Malbec wijnen! Malbec

De oorsprong van Malbec

Malbec is een rode druif die oorspronkelijk afkomstig is uit de Bordeaux. In de Bordeaux is deze druif met name terug te vinden in de Haut-Médoc, Saint-Émilion, Côtes de Bourg en Côtes de Blaye. Hier komt Malbec met name voor in assemblages (blends) met Merlot, Cabernet Sauvignon en/of Cabernet Franc. Daarnaast zien we de Malbec in Frankrijk ook terug in de Loire in assemblages met Gamay en Cabernet Franc.

Tegenwoordig is Malbec ook zeer succesvol in Zuid-Amerika, met name in Argentinië waar het een van de meest verbouwde druivensoorten is. Hier is ongeveer 20.000 ha. met Malbec beplant. In Zuid-Amerika worden van deze druif vaak mono-cépage wijnen gemaakt. Mono-cépage wijnen zijn wijnen die voor het grootste deel uit één druivenras bestaan. Naast Argentinie is Malbec ook te vinden in Chili, Bolivia en Mexico.

Kenmerken van Malbec

De Malbec gedijt goed in een droog en warm klimaat. Dit is ook de reden waarom deze druif het zo goed doet in het Mendoza gebied in Argentinië. Het klimaat is hier ideaal voor Malbec. De druif heeft een lange rijpingsperiode nodig. Malbec is gevoelig voor vorst en schimmels en houdt van grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De wijnen van deze druif zijn veelal donkergekleurd met stevige tannines.

De smaak van Malbec wijn

De smaak van Malbec is per land behoorlijk verschillend. In Argentinië zijn de Malbec wijnen ronder, voller en zachter van smaak dan in Frankrijk. Bovendien zijn ze in Argentinië fruitiger en bevatten minder tannines dan in Frankrijk. Dit is dan ook de reden waarom Malbec in Argentinië vaker als mono-cépage wijn geproduceerd wordt, terwijl hij in de Bordeaux veelal wordt gebruikt als ondersteunde druif in assemblages. Gemeenschappelijke geur- en smaakelementen van Malbec zijn bramen, pruimen, zwarte bessen en kersen, en soms ook chocolade. De Malbec wijnen zijn gebaat bij houtrijping om de tannines te verzachten en een mooiere balans tussen fruit, alcohol en tannines te verkrijgen en om subtiele hout, vanille, kruiden en koffietonen toe te voegen.

Malbec wijn online bestellen

Bestel Malbec wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Malbec wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)