Lentewijnen

Lente wijnenDe lente, een heerlijk seizoen! Bij lentewijn denken wij aan lichte wijn. In de lente willen we het heerlijke voorjaar in het glas ruiken. Gras, bloemen en alle andere aroma’s die u het gevoel van het voorjaar geven. Wij hebben een mooie selectie wijnen voor u die de heldere en frisse lente perfect benaderen. Bekijk hier onze selectie lentewijnen!

Meer over lentewijnen

Elk seizoen wel met een bepaald soort wijn geassocieerd. Iemands wijnvoorkeur heeft immers niet alleen met de smaak van de wijn te maken, maar hangt ook voor een groot deeI af van emotie en associatie. Dat maakt wijn juist zo'n geweldig product! In de winter kiest men vaak voor wat stevigere rode wijn. In de lente worden de dagen langer, het weer warmer en gaat het terras weer open. En er gaat toch niks boven een heerlijke lentewijn op het terras? Omdat we witte wijn en rosé toch vaak associëren met het mooie weer en het terras worden deze wijnen dan ook vaak gedronken in de lente en de zomer. Uiteraard kunnen in de lente ook rode wijnen gedronken worden. Met wat warmere temperaturen kiezen wij voor een wat frissere, fruitige en soepele rode wijn.


De ideale temperatuur voor lentewijnen

De temperatuur van wijn is heel belangrijk voor de smaak. Wordt een witte wijn of rosé te warm of te koud geserveerd dan kan de wijn wat weeïg worden en gaat het ten koste van de aroma’s in de wijn. Kou verlamt daarnaast ook nog eens de smaakpapillen, waardoor veel van de smaak verloren gaat.

Een handig hulpmiddel om uw wijn op de juiste temperatuur te houden is de Winechill. Winechill koelt uw wijn van binnenuit waardoor de temperatuur tot ruim een uur perfect blijft. 


Hieronder ziet u de meest ideale temperatuur voor verschillende wijntypen:

 

 • - Fruitige, frisse, halfdroge witte wijnen: 7-9 °C
 • - Champagne en mousserende wijnen: 8-10 °C
 • - Frisse, lichte, fruitige, droge witte wijnen: 8-10 °C
 • - Rose wijnen: 8-10 °C
 • - Weelderige, zoete witte wijnen: 10-12 °C
 • - Volle, aromatische, droge witte wijnen: 10-12 °C
 • - Zeer volle, complexe, droge witte wijnen: 12 °C
 • - Frisse, fruitige, lichte en soepele rode wijnen: 14-16 °C


.

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 36

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 36

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3