Grenache wijn

Online Grenache wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Grenache wijn bij ons zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos Grenache wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment Grenache wijnen! Grenache Noir

Info over de Grenache

Grenache is één van de meest gebruikte druiven ter wereld. Hij komt voor in drie varianten: Grenache Noir, Grenache Blanc en Grenache Gris. Grenache Noir wordt voor zowel rode als rosé wijnen gebruikt. Grenache Blanc en Gris voor witte wijnen. Echter worden deze druiven (bijna) altijd gebruikt in een blend van meerdere druiven, dus niet solo. Hierom komt de naam nooit terug in de naam van een wijn. De Grenache, ook wel Garnacha, komt oorspronkelijk uit Spanje. Ook in (het zuiden van) Frankrijk en Australië komt de druif veel voor. De druif doet het goed in een droog en heet klimaat. De Grenach rijpt laat in het seizoen, waardoor hij een hoog alcoholpercentage meegeeft aan de wijn.

Eigenschappen van de Grenache Noir

De Grenache Noir bevat weinig tannine en heeft een lage zuurgraad. De wijnen van deze druif zijn vaak erg fruitig met tinten van bessen, aardbeien en frambozen. Ook bevatten de wijnen veel kruidige aroma’s, zoals venkel, peper, gember, kaneel en laurier). De druif wordt voor zowel rode als rosé wijnen gebruikt: in combinatie met de Tempranillo ontstaat er een perfecte rode wijn en in combinatie met de Cinsault geweldige rosé wijnen.

Eigenschappen van de Grenache Blanc

De Grenache Blanc wijnen zijn vaak stevig, vol en vlezig. Ze bevatten een geur van rijp groen fruit. Deze witte wijnen hebben vaak een hoog alcoholgehalte. De Grenache Blanc wordt daarom vaak gemengd met druiven die wat lichter en frisser zijn.

Grenache wijn online bestellen

Bestel Grenache wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Grenache wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

16 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

16 artikel(en)