Wijntips

Welke wijn bij sushi?

18 Jun 2019
welke-wijn-bij-sushi

Je houdt ervan of niet: sushi. Toch maak je er menig mens blij mee. Heerlijk met een Japans biertje of thee, maar wist je dat wijn en sushi ook een geweldige combinatie is? Wij zetten een aantal combinaties voor je op een rij.

Welke wijn bij sushi met komkommer?

Dit is een sushi bestaande uit rijst, komkommer en zeewier. De sushi heeft een neutrale smaak. De smaak van het zeewier proef je erg goed. Perfect te combineren met Cigale Classique Chardonnay Viognier. Een frisse witte wijn met in de smaak exotisch fruit en een hint amandelen.

Welke wijn bij sushi met rauwe zalm

Dit is een sushi bestaande uit rijst, rauwe zalm, avocado, mayonaise en sesamzaad. De smaak van de zalm springt hier uit. Het geheel is licht zurig, maar ook pittig. De sushi smaakt heerlijk met de Sauvignon Blanc XR Xavier Roger. Deze wijn is erg fris en heeft tinten van tropisch fruit, zoals ananas en meloen.

Welke wijn bij sushi met pittige tonijn 

Deze sushi bestaat uit kruidige tonijn, mango en sesamzaadjes. De sushi heeft een zachte, zoete smaak. Hier past de Excelsior Viognier goed bij. 

Wijn en sushi over het algemeen?

Bij veel sushigerechten past een frisse, ziltige wijn. Echter kan de smaak per sushigerecht sterk verschillen. Voorbeelden van goed passende wijnen zijn die van de Grüner Veltliner of Cava.

Wijntips bij dit bericht:
  1. XR Sauvignon Blanc Xavier Roger

    XR Sauvignon Blanc Xavier Roger

    In de neus: tonen van citrus, zacht tropisch fruit en gemaaid gras. In de smaak: ananas, Granny Smith appels en meloen. ..Lees meer

    Vanaf € 6,75
  2. Cigale Classique Chardonnay Viognier

    Cigale Classique Chardonnay Viognier

    Een heerlijke frisse witte wijn met in de smaak exotisch fruit en een hint amandelen. ..Lees meer

    Vanaf € 7,99
  3. Excelsior Viognier

    Excelsior Viognier

    Eén van onze eigen favorieten. Elegant wit uit Zuid-Afrika. ..Lees meer

    Vanaf € 7,25