Wijntips

Welke wijn bij Chinese gerechten?

23 Sep 2019
welke-wijn-bij-chinese-gerechten

De Chinese keuken is vrij populair in Nederland. In elk stadje of dorpje vinden we wel een aantal Chinese restaurants met de heerlijkste gerechten. Ook wijnen zijn erg lekker bij Chinese gerechten. Wij hebben een aantal mooie combinaties voor u opgesomd!

Welke wijn bij gestoomde en geroerbakte Chinese gerechten?

Er bestaan een scala aan Chinese gerechten. In de Chinese keuken wordt er onder andere veel geroerbakt en gestoomd. Het gestoomde vlees of groenten worden dan op smaak gebracht met sojasaus, chili, gember of fruit. Deze gerechten zijn vaak licht zoet van smaak. Hierbij smaken frisse en fruitige witte wijnen wijnen erg lekker bij. Denk bijvoorbeeld aan een Pinot Blanc of Gewürtztraminer. Is in het gerecht veel gember te proeven, ga dan ook voor een Gewürztraminer. Deze gaat mooi samen met de kruidige tonen van het gerecht en dus ook de smaak van gember. Ga je liever voor rood, kies dan voor een lichte rode wijn met weinig tannines. Een Pinot Noir bijvoorbeeld is een goede keuze.

Welke wijn bij sterk gekruide en pittige Chinese gerechten?

Ook komen sterk gekruide en pittige gerechten veel voor in de Chinese keuken. Voor deze gerechten worden vaak veel kruiden en pepers gebruikt. Als je een wijn drinkt bij dit soort gerechten, moet hij wel kunnen opboksen tegen deze overheersende smaken. Een goede keuze is een frisse en fruitige witte wijn met een licht zoetje in de smaak. Denk aan een Pinot Blanc of een Gewürztraminer. Liefhebbers van rood kunnen het beste gaan voor een frisse en fruitige rode wijn met een stevige body die vrij koel geschonken wordt. Deze wijnen blussen de pittige tonen van het gerecht vaak.

Welke wijn bij gefrituurde Chinese gerechten?

In de Chinese keuken wordt er veel gefrituurd. Deze gerechten zijn vaak erg knapperig. Ook zijn ze vrij vettig. Een witte wijn van de Chardonnay die houtrijping heeft gehad, is vaak ook vrij vettig en gaat erg mooi samen met deze gerechten.

Welke wijn bij milde Chinese gerechten?

Onder deze categorie vallen vooral lichtere visgerechten die op smaak zijn gebracht met sojasaus en rijstazijn. Combineer hier een frisse witte wijn van bijvoorbeeld de Sauvignon Blanc bij en je geniet hier maximaal van!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Philippe Michel Pinot Blanc

    Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz

    Heerlijke Elzasser, van het bekende wijnhuis Arthur Metz. Dorstlessend, fris van smaak. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  2. Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

    Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

    Een ronde en gestructureerde wijn uit de Elzas met een heerlijke afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 12,45
  3. Sauvion Les Eglantines Touraine Sauvignon

    Sauvion Les Eglantines Touraine Sauvignon

    Overheerlijke Franse witte wijn. Lekker fris en fruitig. Rond en mooi in balans. Smaakt naar meer! ..Lees meer

    Vanaf € 9,75
  4. Tiefgang Mineralstein Weissburgunder Pinot Blanc Trocken

    Tiefgang Mineralstein Weissburgunder Pinot Blanc Trocken

    Een droge Duitse witte wijn uit Pfalz. Fris en fruitig met een lange afdronk. Prachtige wijn die een onvergetelijke indruk achter laat. ..Lees meer

    Vanaf € 7,75