Wat eet je bij Sauvignon Blanc?

wat-eet-je-bij-sauvignon-blancWijnen van de Sauvignon Blanc zijn fris en kruidig en kunnen met veel verschillende gerechten. Wij zetten een aantal smakelijke combinaties voor u op een rij!

Sauvignon Blanc over het algemeen
Over het algemeen kunnen bij alle Sauvignon Blancs vegetarische gerechten. Sauvignon Blanc bevat veel 'groene' smaken, waardoor het een perfecte match is bij frisse salades, geroosterde groenen en gevulde portobello's.

Sauvignon Blanc uit Frankrijk
De klassieke Sauvignon Blancs uit Frankrijk bevatten vaak minerale tonen. Deze zijn het beste in balans als ze worden gematcht met simpele gerechten, zonder teveel kruiden. Perfecte match bij sushi, tomaten (van soep tot salade) en schaal- en schelpdieren.

Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland
De Sauvignon Blancs uit Nieuw-Zeeland hebben vaak een krachtige 'groene' smaak. Hierbij passen frisse gerechten erg goed bij. Denk aan frisse groene salades, asperges en Aziatische gerechten met limoen en chili.

Sauvignon Blanc met een fruitige smaak
Sauvignon Blancs met tonen met limoen en grapefruit komen vaak uit Zuid-Afrika of Chili. Ze gaan erg goed met gegrilde vette vissen. Ook erg lekker met een salade met avocado of gegrilde kip of lam. De lichte kruiden zijn mooi in balans met de frisheid.