Varkenshaas in filodeeg

varkenshaas-in-filodeegLaatst at ik toch eens wat lekkers: varkenshaas in filodeeg! Makkelijk te bereiden en overheerlijk. Wat wil een mens nog meer!?

Wijntip | Bij dit gerecht is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de romige saus. Doordat deze saus erbij zit, past hier ook een mooie volle witte wijn bij van de Chardonnay. Dit is er vaak een met houtopvoeding. Onze wijntip: Chardonnay XR Xavier Roger.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 4 varkenshaasjes
  • 50 gram spinazie
  • 75 gram pijnboompitten
  • 8 vellen filodeeg
  • Handjevol verse basilicum
  • 50 milliliter kookroom
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 20 gram boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze
Ongeveer drie kwartier

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Breng de varkenshaasjes op kamertemperatuur en bak ze halfgaar in een koekenpan. Laat het vlees afkoelen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in.

3) Voeg de pijnboompitten, spinazie, basilicum en twee eetlepels olijfolie bij elkaar. Maal het geheel fijn tot een pasta. Voeg er zout en peper aan toe voor de smaak.

4) Smeer het vlees in met de pasta.

5) Zorg ervoor dat het filodeeg is ontdooid. Leg twee vellen op elkaar, zodat ze elkaar overlappen. Leg hier het vlees op. Vouw de zijkanten naar binnen rol het deeg eromheen.

6) Bestrijk het ‘pakketje’ met wat olijfolie en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

7) Bak de bosuitjes. Verwarm de room. Voeg hier de bosuitjes aan toe, samen met het citroensap, olijfolie, peper en zout.

Smakelijk!