Wijntips

Onze favoriete kerstwijnen

16 Dec 2019
onze-favoriete-kerstwijnen

Wij hebben het al vaker gezegd: goede wijnen mogen natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Benieuwd welke wijnen wij schenken tijdens ons kerstdiner? Hierbij onze favorieten. En weet u wat nog leuker is? De meeste van deze wijnen zijn nu in de aanbieding!

Lekkere kerstwijnen

Kerstwijn Manoir Grignon Chardonnay

Deze weelderige witte wijn heeft tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. Een wijn om direct te plezieren.

Manoir Grignon Chardonnay maakt uw kalkoengerecht helemaal compleet!

Kerstwijn El Miracle Cava Brut

El Miracle Cava Brut is heerlijk fris met elegante bubbels en een heldere gele kleur. In de neus fijne fruitige aroma's van citrus en lichte florale tonen.

El Miracle Cava Brut is heerlijk als aperitief of een fijne begeleider bij gerookte- vis of vlees, gegrilde visgerechten, sushi of fruits de mer.

Kerstwijn Arthur Metz Cremant D'alsace Brut Prestige

Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige is mooi schuimend met levendige fijne bubbels. In de neus is deze Cremant d'Alsace expressief met tonen van wit fruit. Deze aroma's zijn ook in de smaak terug te vinden. Aangename afdronk.

Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige is heerlijk als aperitief maar ook om te proosten bij elke feestaangelegenheid met familie en/ of vrienden.

Kerstwijn Veuve Bonneval Brut Champagne

Veuve Bonneval Brut is een heerlijke frisse en droge champagne met een zachte afdronk. Licht en fris van smaak met fruitige tonen.

Veuve Bonneval champagne is heerlijk als aperitief en bij schaal- en schelpdieren rauw en ziltig. Verder uiteraard lekker bij elk feestelijk moment.

Kerstwijn 12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP

12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP is hij lekker vol en rond. Mooi zwoel met een warm karakter. De afdronk is kruidig en lang. Winnaar van een gouden medaille op de Berliner Wein Trophy en kreeg een OIV Award.

12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP is heerlijk bij kruidige gerechten, stoofpotjes, gegrild en gebakken vlees en harde kazen. Ook lekker om zo van te genieten.

Kerstwijn Desire Lush & Zin Primitivo Puglia

Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is zwoel en rond, fullbodied met zachte tannines. Hij heeft een prachtige dieprode kleur. Na één glas krijgt u meteen "Zin" in een tweede!

Desire Lush & Zin Primitivo Puglia is heerlijk bij gegrild of geroosterd rood vlees, wildgerechten en pittige kazen.

Kerstwijn Torres Moscatel Oro Floralis

Deze dessertwijn heeft tonen van rozijnen, fruit en bloemen. Hij is halfzoet en heeft een heerlijke zachte smaak. 

Torres Moscatel Oro Floraris is lekker als dessert- en kaaswijn. Prima te combineren met bijvoorbeeld boterletters, speculaas, crème karamel, gedroogd fruit en amandel(spijs) in alle hoedanigheden. Tevens het proberen waard met blauwader kazen. 

Kerstwijn Ferreira Dona Antonia Reserva Tawny

Deze port is bekroond met 92 punten in "The Wine Spectator". Deze Tawny heeft een uitgesproken kruidig smaakpalet, een mistig pepertje met een forse dosis cassis, kersen en een mondvullende warme finish. Met een gemiddelde leeftijd van 6 jaar en een elegante opvoeding op eiken heeft deze port de combinatie van het intense fruit van een Vintage met de zachte rijpheid van een houtgelagerde Tawny.

Ferreira Dona Antonia Reserve Tawny is lekker als desserts, maar ook bij kazen, noten en als aperitief.

Wijntips bij dit bericht:
  1. Manoir Grignon Chardonnay

    Manoir Grignon Chardonnay

    Een weelderige witte wijn met tonen van vers exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een lichte toets van eikenhout. ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  2. Ferreira Dona Antonia Reserva Tawny

    Ferreira Dona Antonia Reserva Tawny

    Ferreira Dona Antonia Reserva Tawny bevat intens fruit van een Vintage met zachte rijpheid van een houtgelagerde Tawny! ..Lees meer

    Vanaf € 16,95
  3. Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige

    Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige

    Cremant d'Alsace Brut Prestige is afkomstig van het prestigieuze wijnhuis Arthur Metz gelegen in de Elzas. ..Lees meer

    € 11,99 € 9,99
  4. El Miracle Cava Brut El Miracle Cava Brut

    El Miracle Cava Brut Vicente Gandia

    Heerlijke frisse cava met elegante bubbels. Afkomstig van het prachtige Spaanse wijnhuis Vicente Gandia! ..Lees meer

    Vanaf € 7,90
  5. Desire Lush & Zin Primitivo Puglia

    Desire Lush & Zin Primitivo Puglia Pasqua

    Zwoel en rond, fullbodied met zachte tannines. Na één glas krijg je meteen 'zin' in een tweede! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 10,45
  6. 12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP 12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP 12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP

    12e Mezzo Negroamaro del Salento Varvaglione IGP

    Een volle en ronde wijn met een zwoel en warm karakter! Winnaar van een gouden medaille op de Berliner Wein Trophy en kreeg een OIV Award. ..Lees meer

    € 10,99 € 8,45