Wijntips

De bestsellers van onze voorjaarsproeverij

17 Apr 2018
de-bestseller-van-onze-voorjaarsproeverij

Al zeggen we het zelf: de voorjaarsproeverij van afgelopen zondag, 15 april, was zeer geslaagd! Er stonden wel meer dan 60 wijnen op tafel. Van deze wijnen waren er toch wel een aantal wijnen die eruit sprongen. Wij hebben een top 10 voor u samengesteld van de meest verkochte wijnen!

Populaire wijnen wijnproeverij

1 Khipu Sauvignon Blanc

Deze wijn is mooi droog en heeft een lange en frisse afdronk. Hij is mooi zuiver en rond met in de geur passievrucht en grapefruit en wat mineralige tonen. Hij heeft een prachtige zuurgraad met indrukken van citrus, kruisbes, grapefruit en gemaaid gras. Khipu Sauvignon Blanc is een heerlijke wijn met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding!

2 Manoir Grignon Muscat Sec

Ja hoor, onze ultieme aspergewijn! Dit is een witte wijn die direct pleziert. Het is een opvallende muscaatwijn uit het Zuid-Franse. Explosief en toch ingetogen. Kruidig, sappig en toch lichtvoetig van smaak. Erg verkwikkend.

3 Cantine Teanum Alta IGP Puglia Falanghina

Nog een prachtige witte wijn die erg lekker smaakt bij asperges. Deze wijn is lichtgeel van kleur met in neus tonen van tropisch fruit. De smaak is uitermate fris en wordt aangevuld met rijp fruit, milde zuren en een mooie lange afdronk.

4 El Castilla Syrah

Deze rode wijn is vol, rond en kruidig en afkomstig uit Spanje. De wijn bevat tonen van bramen en rijpe kersen. Uitermate geschikt voor bij de open haard, een verrijking van wildgerechten en een perfecte wijn voor bij het diner. Een uitmuntende wijn in deze prijsklasse!

5 Khipu Rosé

Tevens een nieuwkomer. Een fruitige en verfrissende rosé wijn, gemaakt van de Zinfandel. De wijn heeft haar rijpe karakter te danken aan deze druif. De wijn is licht roze van kleur en bevat aroma's van aardbei en framboos. Een licht zoete afdronk is een mooie afsluiter.

6 Signature Montplo Ugni Blanc - Colombard

Een droge witte wijn met tonen van grapefruit en een tint citrus. De aroma's van frisgroene appels en licht exotisch fruit springen eruit.

7 Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto

Deze rode wijn bevat aroma's van geroosterde hazelnoten, cacao en koffie, gevolgd door aardbei, bloedsinaasappel en kruiden. De wijn heeft aangename tannines en eindigt met veel rood fruit in de afdronk. Nemm heeft een intense neus, volle body en bevat aroma's van rijp fruit. De wijn heeft deels een rijping gehad in barriques. Dit zijn kleine eikenhouten vaten van 225 liter. Deze wijn zal, als u hem eenmaal geproefd heeft gegarandeerd een vast onderdeel van uw wijnvoorraad worden!

8 Manoir Grignon Pinot Noir

Deze mooie wijn heeft talmende aroma's van rood fruit, zoals framboos, bosvruchten en wat kaneel. Door de lichte hint hout, krijgt deze wijn een iets voller mondgevoel en een toets meer karakter. Wijn gemaakt om direct te plezieren. Een mooie karaktervolle wijn!

9 Excelsior Viognier

Deze geweldige Zuid-Afrikaan heeft een heerlijke complexe smaak, met iets van citroen en perzik. Een elegante wijn

10 Domaine Clavel Régulus Côtes du Rhone Rouge

Deze rode wijn is intens robijnrood van kleur. Hij is helder met in de neus aroma's van rood fruit, zoals aardbeien en bramen, krenten en kruiden. De rode wijn is mooi rond en vol met kruidige tonen.

Wijntips bij dit bericht:
  1. signature-montplo-ugni-blanc-colombard

    Signature Montplo Ugni Blanc - Colombard

    Fantastische witte wijn met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Droog en fris met een exotisch bouquet. ..Lees meer

    Vanaf € 5,45
  2. Manoir Grignon Muscat Sec

    Manoir Grignon Muscat Sec

    Een opvallende droge Muscat wijn uit het Zuid-Franse. Lekker kruidig, sappig, maar toch lichtvoetig qua smaak! ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  3. Manoir Grignon Pinot Noir

    Manoir Grignon Pinot Noir

    Wijn gemaakt om direct te plezieren. Karaktervolle wijn. Erg verrassend! ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  4. Excelsior Viognier

    Excelsior Viognier

    Eén van onze eigen favorieten. Elegant wit uit Zuid-Afrika. ..Lees meer

    Vanaf € 7,25
  5. Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto

    Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto

    Een aangename Italiaanse rode wijn met een intense neus, volle body en rijp fruit. Een waar succes! ..Lees meer

    Vanaf € 12,45
  6. El Castilla Syrah

    El Castilla Syrah

    Stoere & krachtige Spaanse rode wijn. De wildwijn bij uitstek! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 8,40
  7. Domaine Clavel Régulus Côtes du Rhone Rouge Domaine Clavel Régulus Côtes du Rhone Rouge

    Domaine Clavel Régulus Côtes du Rhone Rouge

    Een heerlijke zachte en ronde rode wijn met een lange en zijdezachte afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 8,75