Albariño

Albariño

Online Albariño kopen? Bij Abels Wijnen kunt u de lekkerste Albariño zowel per fles als per doos bestellen. Uw Albariño wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Online Albariño kopen is dus makkelijk en voordelig. Bekijk snel ons assortiment Albariño wijnen!

Info over de Albariño

De Albariño druif groeit in kleine trossen, heeft een dikke groene schil en veel pitten. Het is een witte druif en wordt gebruikt om frisse wijnen mee te maken. De meeste Albariño druiven, maar liefst 70%, groeit in Spanje. Ze groeien voornamelijk in de Rìas Baixas regio, gelegen boven Portugal. Het weer is hier koud en nat. De Albariño rijpt erg vroeg. Boven de planten wordt een soort dak van bladeren geplaatst. Deze berschermt de druiven tegen schimmels en ziekten. Ook beschermt het dak de druiven tegen de zon.

Eigenschappen van Albariño wijn

De Albariño is erg fris. Dit komt omdat hij zijn zuren behoudt. De Albariño is erg aromatisch en delicaat. Hij bevat een minerale toon en veel aroma’s van fruit. In de afdronk heeft de wijn een klein bittertje. Vaak hebben wijnen van de Albariño een flink alcoholpercentage.

Albariño wijn online bestellen

Bestel Albariño wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Albariño wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)